Platí iba v prípade osobného odberu objednávky na pobočke v hodnote 70€.
Každý mesiac pre Vás pripravujeme chutné regionálne potraviny.
OKTÓBER
Nakladaný kozí syr
Za čias našich dedov boli kozie mlieko a syr bežnou vecou a produkt z mlieka kravského vzácnosťou. Dnes je to naopak - mlieko kozie je IN lahôdkou pre gurmánov a vycibrené jazykmi.
A aké sú jeho hlavné výhody?
Je ľahko stráviteľné, pozitívne pôsobí na imunitný systém, priaznivé účinky má aj pri kĺbových ochoreniach a je často doporučované ako prevencia nádorových chorôb.
Pôsobí antistresovo, reguluje vlhkosť pleti a zlepšuje ochorenia kože.
SEPTEMBER
Tyčinky Havlík
Pre tento mesiac sme pre Vás vybrali osvedčenú kvalitu, ktorá sa vyrába v Bruntále. Určite poznáte Havlíková tyčinky.
Sú dnes neoddeliteľnou súčasťou krčiem, barov, kaviarní a vinární na Morave. Pre svoju jedinečnú chuť, ktorá sa dokonale snúbi s chuťou piva, sa stali za dobu 20 rokov takmer kultom a sú vyhľadávanou pochúťkou spotrebiteľov všetkých vekových kategórií.
A teraz si s týmito tyčinkami môžete aj zasúťažiť!
Dokážete zjesť 3 Havlíkovky za minútu?
Viac informácií TU -
http://www.tycinkyhavlik.cz/soutez
AUGUST
Zemiačiky
Tento mesiac sme pre Vás pripravili jedinečnú ochutnávku klasických slovenských čipsov k pivu.
A ako prvé zemiačiky alebo čipsy vlastne vznikli? Pripravil je kuchár indiánskeho pôvodu George Crum, ktorý pracoval v elegantnom hoteli v Saratoga Springs v štáte New York. Jedného dňa mal veľmi nepríjemného a neustále nespokojného hosťa Cornelia Vanderbilta, kráľa železníc, ktorý si neustále sťažoval na to, že jeho opečené zemiaky nie sú nakrájané na dostatočne tenké plátky a niekoľkokrát je tiež kuchyňu vrátil.
Keď toho mal šéfkuchár akurát tak dosť, rozhodol sa, že nepríjemnému hosťovi "zavarí".
S veľkou obratnosťou nakrájal zemiaky na tenučké plátky a veľmi krátko je vypražil vo veľmi horúcom tuku, až boli chrumkavé a zlatisto hnedé. Jeho žart však mal nečakané následky - tenké, chrumkavé lupienky mali ohromný úspech! Odvtedy uplynul veľa času a dnes sa využíva najmodernejšie technológie, ale na základnej receptúre sa nič nezmenilo - chipsy sa stále vyrábajú zo zemiakov a rastlinného oleja.
JÚL
Kúpeľné oplátky
Kúpeľné oplátky sú druh sladkého pokrmu, ktorý sa vyrába z dvoch chrumkavých oplátok, medzi ktorými sa nachádza sladké sypanie. Tradíciu výroby založili českí Nemci. Krehké tradičné kúpeľné oplátky sú obľúbeným darčekom z ciest, ale aj skvelým slávnostnom pohostením pre vaše návštevy.
JÚN
Mini-klobásky
Máte chuť na lahodné klobásky z jahňacieho mäsa? Bačův mls, nie je však len tak hocijaká jahňacie klobása, je totiž probiotická a obsahuje tzv. "Posilňujúci OMEGA 3 mäso".
MÁJ
Valašské korbáčiky
Údený Beskydský korbáčik sme Vám nechali upliesť z pareného syra do úhľadných Cupka a nechali vyúdiť studeným dymom z bukových štiepok pre lepšiu chuť.
APRÍL
Čabajská klobáska
Vyrába sa z bravčového mäsa (dve tretiny chudého a tretina bôčika), ktoré sa naloží do soli a cukru a nechá v chlade niekoľko dní marinovať. Potom sa pomelie a dochuťou mletou paprikou (pol sladké a pol pálivé), cesnakom a rascou. Zaujímavé je, že do čabajky nepatrí korenie. Zmes sa dobre natlačí do prírodných čriev a vyudí studeným dymom z dreva ovocných stromov.
Tešíme sa na Vás na pobočkách Coleman S.I.